Radar · Nyhet

Kommunalråd bryter med MP

Pierre Cengiz Edstrand, Miljöpartiets kommunalråd i Sigtuna, har avsagt sig medlemskapet i partiet efter en längre tids motsättningar med Miljöpartiets distriktsstyrelse i Stockholms län.

I ett uttalande på Facebook skriver han att MPs distrikt utövat ”odemokratisk toppstyrning” mot lokalföreningen i Sigtuna och honom personligen.

Det var i slutet av april som Pierre Cengiz Edstrand valde att bryta samarbetet med den styrande koalitionen i Sigtuna. Därefter har läget varit infekterat enligt P4 Stockholm och Cengiz Edstrand har valt att rösta med oppositionen vilket Miljöpartiets distriktsstyrelse i Stockholm kritiserat. De har också inlett ett uteslutningsärende mot honom.

Cengiz Edstrand menar att han har lokalstyrelsens och därmed medlemmarnas stöd. Han har dock också fått motta lokal kritik. Bland annat anser Christoffer Sjögren, före detta politisk sekreterare för MP Sigtuna, att partiets medlemmar inte tillfrågats som sig bör, att styrelsen är sammansatt efter Cengiz Edstrand eget tycke och att där ingår personer som är olämpliga att ens vara medlemmar i partiet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV