Energi

Syre engagerar!


Detta är en tidning
som behövs.

Karin

Nu gick ni över gränsen och blev så pass politiska att jag anser mig förd bakom ljuset i min prenumeration. (…) Det starkt socioliberala vänsterperspektiv ni tagit gör att jag inte på flera nummer kunnat använda tidningen och inte heller har någon nytta av den själv. Jag betalade två år i förväg för något som inte alls blivit som det ska. Det går inte att använda era artiklar neutralt utan de har i de allra flesta fall en politisk agenda. Jag vill avsluta och få tillbaka prenumerationskostnad för den tid som är kvar.

Örjan

Om jag bläddrar genom ett nytt nummer av ”Syre” ser jag tyvärr inte hur riksutgåvan alltmer utvecklar sin egen kvalitet. Jag som läsare skulle vilja se öppenhet, text, fakta och bra satir kanske; det som jag alltmer får är bild, bild och bild, karikatyrer som intar en helsida, två sidor reklam för tisdagsnumret som jag inte kan läsa för jag äger inget eget abonnemang, samt rubriker som är helt präglade av enskilda redaktörer (t ex veganrubriken där jag önskar mig diskussion om bra mat och om avvägning mellan olika varelsens rättigheter, samt gör-det-själv utan halvfabrikat, och inte bara opinionsreklam för mataffär-instant-
vegan-skräpfood, i mina ögon).

Annette

Jag vill inte heller upplösa den europeiska unionen. Fascister och rasister önskar detta, men det skulle öka risken för ett tredje världskrig, som skulle medföra döden för många miljoner människor, kanske för hela mänskligheten. Redan på kort sikt skulle minskat europeiskt samarbete ge de fascistiska krafterna i t. ex. Ungern och Polen luft under vingarna. De högerextrema i Frankrike arbetar för detta. Hur kan Syre ställa sig på samma sida? En mindre fråga gäller mathållningen. Jag vill inte tvinga alla människor att bli veganer eller vegetarianer.
Den främsta anledningen till att jag är socialist är omsorgen om de svaga i samhället. Där är vi inte överens. I ett anarkistiskt system skulle de svaga vara förlorare.

Peter

Tack Lennart Fernström . Du har fått med precis det jag försökt formulera ett tag. Frågan är intressant då den skär tvärs igenom alla politiska läger just nu. Ja inte sd, men övriga.

Tonny om ledaren ”Jag badar hellre naken”

Tack!!! Om jag jag kunde sätta ord på mina ” tycken” skulle jag sagt precis det här. Så än en gång tack!

Maria apropå Lennart Fernströms ledare ”Jag badar hellre naken”.

En gnällig medlems-
tidning

Adam

Den påminner alltför mycket om
Miljötidningen på 70-80-tal, det var bra då, men nu? Nu, när Omställningen till ett helt nytt samhälle ligger framför oss, nej vi står mitt uppe i den, då vill jag se en tidning som lyfter blicken, visar på föregångarna, på de som går före, hyllar hjältarna och älskar människorna. Katastroferna, maktlösheten och hopplösheten kan lämnas till borgarpressen …

Leif-Harald