Energi · Mat med Jenny

Efterlängtade produkter på väg till Sverige

Erfarna veganer har hört talas om Tofurky, Daiya och Gardein men produkterna har varit svåra att hitta i Sverige.
Nu försöker den nederländska distributören Green Food Company att etablera sig i Skandinavien.
På Vegomässan i Stockholm den 3 september bjöds det på smakprover men exakt när produkterna kommer finnas till försäljning i Sverige är dock för tidigt att uttala sig om.

De nya bullarna är baserade på kikärtor, morötter och ärtor. Foto: Findus

Findus presenterar nya grönsaksbullar

En svensk variant av falafel. Det är vad Findus kallar sina nya, proteinrika Grönsaksbullar som lanseras i mitten av september. Bullarna är baserade på kikärtor, morötter och ärtor och smyglanserades redan på Way Out West i augusti. Bullarna passar som ersättning för klassiska köttbullar eller till exempel i wrap.

Ingredienser: Kokta kikärtor, morötter, ärter, lök, ärtprotein, rapsolja med mera.

Pris: Ca 35 kr

Vikt: 450 gram

Ursprungsland: Sverige

GMO-fri: Ja

Ekologisk: Nej

Releasedatum: Vecka 38


Ny kokbok och guide för nyfikna

Vegan Vegan (Isaberg förlag) heter en ny bok, som agerar både kokbok och guide för den som vill testa vegansk kost under en månad. Författarna, Hanna Bergström och Agnes Wessman, vill att boken ska vara ett botemedel mot de farhågor man kan ha inför att äta veganskt, som att det skulle vara tråkigt, svårt och begränsande. Vegan Vegan innehåller middagsrecept för fyra veckor, frukostidéer och sötsakstips samt råd om allt från vitamin B12 till hur man kokar linser.

Ny minimässa i Göteborg

Misses Mission är en ideell förening som främst inriktat sig på att höja katternas status. Nu arrangerar Misses Mission minimässan Djurens Mässa på ungdomshuset Frilagret i Göteborg. Utställare är bland annat Alpro, Gröna Kassen och Vegourmet och på programmet står även en del föreläsningar.

Djurens Mässa.
Lördag 10 september kl 13–17. Frilagret, Heurlins Plats 1A, Göteborg.