Energi · Mat med Jenny

Vegomässa för tionde gången

Den 3 september är det dags för den tionde upplagan av Vegomässan. Den arrangeras av Djurrättsalliansen och platsen i år är Nacka Strandsmässan i Stockholm. Målet är att slå förra årets rekord på 4 400 besökare och chanserna är goda. Syre pratar med Tissi Ors från arrangörsgruppen.

Snart är det dags för den tionde Vegomässan. Vad gör årets mässa unik?

– Utbudet, som verkligen exploderat. Det är svårt att plocka ut en enda sak, för i år slår vi alla rekord vad gäller utställare, mat och lokal. Det häftigaste av allt tycker jag personligen är foodcourten. Vi har samlat några av de bästa foodtrucksen till mässan och rullar in dem i lokalen.

Vad är det som gjort att Vegomässan hållit igång så här många år?

– Ett stadigt växande intresse hos allmänheten för såväl djurens bästa som en grönare livsstil, men också dedikation och engagemang. Vegomässan anordnas av en kunnig och passionerad organisation och fantastiska volontärer.

Vilka utställare eller programpunkter ser du själv mest fram emot?

– Det ska bli kul att mingla runt bland så många av utställarna som möjligt. Det finns så mycket att se, smaka på och prata om, men kanske ser jag lite extra fram emot att träffa flera av de mindre organisationerna som jobbar så hårt med att rädda och omplacera djur.

Och den viktigaste frågan: Vilken mat ser du mest fram emot att testa?

– Det svåraste nöten att knäcka blir hur en ska orka äta allt, för i år har vi så mycket mat att det är otroligt. Kaféet är nog det jag personligen längtar mest efter, men en smaskig burgare får det nog bli först. Eller en indisk wrap. Eller all glass. Ojojoj, hur ska jag hinna smaka på allt?

Vegomässan, 3 september kl 10-18,
Nacka Strandmässan, Stockholm,
www.vegomassan.org

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV