Energi

Syre engagerar


Det är för mycket veganpropaganda i tidningen. Det skulle i stället vara intressant med mer djuplodande artiklar om veganism. Vad gör t ex sojaodlingarna med miljön, var går gränsen för veganer? Vilka skadedjur får man döda? Hur är det med råttor som äter av skörden? Sorkar, mördarsniglar? Är det OK att döda mördarsniglar? Hur får man gödsel till odlingarna utan djurhållning, etc.

Det är ett intressant problem att människan tycks vara konstruerad för att äta både animalisk och vegetarisk föda, men vår planet räcker inte till för så mycket animalieproduktion som behövs. Det tycks även vara så att det som är nyttigast på djuren att äta är inte själva köttet (musklerna), utan inälvorna, såsom benmärg, lever och hjärta. Om man äter djur, så tycks det vara så att det inte bara är för att ta reda på allting på djuret, som man bör äta alla inälvor, utan även för att det som idag ofta ratas är de nyttigaste delarna!

Jag tycker att det är synd att skrämma bort icke-veganer från tidningen, det känns som att ni skapar en onödig konflikt mellan veganer och icke-veganer. En frihetlig tidning bör kunna ifrågasätta det mesta, så även veganismnormer!

Många artiklar i tidningen har varit intressanta och givande. Särskilt de om ekonomisk politik! Jag kanske återkommer som prenumerant i framtiden.

Erica

Vi behöver all oxygen vi kan bara få!

Erich apropå starten av Syre Göteborg

Fint nr, mitt första som prenumerant. Gillade din (Malins) lugna ledare om adhd mm. Å mkt annat intressant.

Jörgen

Vilken vetenskaplig kompetens har redaktör Malin Bergendal för att kunna uttala sig om ADHD? Har Syre också gett upp all kritisk journalistik? Det finns inga vetenskapliga bevis för att ADHD är en ”neuropsykiatrisk” hjärnsjukdom. Det finns inte heller några tillräckligt bra placebostudier, och inga alls med aktiv placebo, som visar att centralstimulantia har effekt.

Ingen betalar för forskning om långtidseffekter trots att läkemedelsindustrin gör jättevinster.

Jan

Roligt att det går bra, det är inte helt enkelt att få ut en tidskrift på så kort tid som magasinet Syre sedan det började!-)!!

Well done!-)!

Per
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV