Energi · Mat med Jenny

Ett grönare tacos-alternativ

Fredagstacos med sojafärs, bönor och salsa har du kanske testat, men varför inte variera med en raw food-version? Mixade nötter kan bli en trevlig färs att servera i fräscha romansalladsblad. En härligt kletig tacoskväll, precis som vanligt.

Färs

• 3 dl blötlagda nötter, t ex hälften valnöt och hälften pistage

• 1 morot

• 2 tsk japansk sojasås

• 1/2 påse tacokrydda

• 1/2 lime

• 1 kruka färsk koriander

Dipp

• 2 dl blötlagda makadamnötter

• 2 msk äppelcidervinäger

• 2 msk olivolja

• 1 tsk dill

• 1 tsk oregano

• 1 tsk basilika

• 2 tsk chipotlepasta

• 1/2 lime

• salt

Till servering

• romansalladsblad som tacoskal

• tomat, gurka, paprika, lök och dina andra favoritgrönsaker

• guacamole

Mixa nötterna och moroten till en finfördelad färs. Blanda färsen med sojasås, tacokrydda, pressad lime och koriander. Låt stå och vila till sig i minst 30 minuter före servering.
Mixa dippingredienserna till en krämig dipp. Tillsätt eventuellt mer olja beroende på önskad konsistens. Smaka av med resten av limen och lite salt.

Tips: Färsen kan varieras med olika sorters nötter eller med hälften mandel.
Även dippen kan göras på din favoritnöt, till exempel cashewnöt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV