Energi · Mat med Jenny

Ett grönare tacos-alternativ

Fredagstacos med sojafärs, bönor och salsa har du kanske testat, men varför inte variera med en raw food-version? Mixade nötter kan bli en trevlig färs att servera i fräscha romansalladsblad. En härligt kletig tacoskväll, precis som vanligt.

Färs

• 3 dl blötlagda nötter, t ex hälften valnöt och hälften pistage

• 1 morot

• 2 tsk japansk sojasås

• 1/2 påse tacokrydda

• 1/2 lime

• 1 kruka färsk koriander

Dipp

• 2 dl blötlagda makadamnötter

• 2 msk äppelcidervinäger

• 2 msk olivolja

• 1 tsk dill

• 1 tsk oregano

• 1 tsk basilika

• 2 tsk chipotlepasta

• 1/2 lime

• salt

Till servering

• romansalladsblad som tacoskal

• tomat, gurka, paprika, lök och dina andra favoritgrönsaker

• guacamole

Mixa nötterna och moroten till en finfördelad färs. Blanda färsen med sojasås, tacokrydda, pressad lime och koriander. Låt stå och vila till sig i minst 30 minuter före servering.
Mixa dippingredienserna till en krämig dipp. Tillsätt eventuellt mer olja beroende på önskad konsistens. Smaka av med resten av limen och lite salt.

Tips: Färsen kan varieras med olika sorters nötter eller med hälften mandel.
Även dippen kan göras på din favoritnöt, till exempel cashewnöt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV