Energi · Mat med Jenny

En butik för lyckligare veganer

Sebastian Palmdahl, Daniel Hugin och Mikael Tronvik heter de tre personer som i dagarna smygöppnar en ny, helt vegansk butik i Göteborg. Med bakgrunder inom företagsekonomi, logistik och marknadsföring vill de göra vegansk mat mer tillgänglig. De är entreprenörer som vill vara förebilder inom miljö, etik och hållbarhet.

Butiken heter Happy Vegan och Syre tar ett snack med Mikael Tronvik, en av ägarna.

Hur kommer det sig att ni vågar satsa på en helt vegansk butik?

– Vi kände att det var dags att ägna sin tid åt något som har en stark moralisk grund, i stället för att vara fast i ett rutinarbete som inte låg en lika nära hjärtat. Vi tar självfallet en risk i att hoppa av våra karriärer, men det är inte bara hjärtat som talar för veganism, utan ”siffrorna” pekar även på det. Veganism är rätt väg att gå både logiskt och empatiskt och kommer i framtiden vara norm i stället för undantag.

Hur kommer sortimentet att se ut?

– Vi kommer att ha allt veganskt sortiment som finns i andra butiker i Göteborg samt mycket mer. Det kommer finnas premium och prisvärda produkter, komplett konfektyrutbud och unika produkter som Veganegg. Om det finns ett problemområde så är målsättningen att täcka det. Detta gäller inte bara livsmedel utan exempelvis hygienartiklar och skönhetsprodukter.

Hur har responsen varit hittills?

– Den har varit fantastisk! Vi har fått mycket uppmärksamhet via Facebook och media. Vi har även haft bra kommunikation med allmänheten och de har hjälpt oss att samla in önskemål kring vad som är viktigt att ha i butiken. Som icke-vegan är det ett utmärkt tillfälle att besöka oss under smygöppningen eftersom vi kommer att erbjuda smakprov på vårt sortiment.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV