Energi · Syre tipsar

Vänta med barn – utan hormoner

Vill du inte ha barn just nu? Behöver du preventivmedel? Vill du helst ha dem utan hormoner? Då är Hormonfri.nu en sajt där du kan hitta mycket användbar information.

Syntetiska hormoner i vattnet påverkar allt som lever i vattnet, men också oss som dricker det. En stor del av de syntetiska hormonerna som hamnar i dricksvattnet kommer från p-piller och andra hormonbaserade preventivmedel. Det är ett av flera skäl till att många vill ha preventivmedel utan hormoner.

Information om sådana är inte alltid så lätt att hitta, men webbplatsen Hormonfri.nu berättar sakligt och överskådligt om olika metoder. Från p-datorer för några tusen kronor till metoder som bara kräver kunskap och en termometer eller en kalender. Trots att det är marknadsföringsbolaget TMM Ventures som ligger bakom sajten får enkla gratismetoder lika mycket plats som till exempel p-datorer. Syftet verkar inte vara att sälja prylar utan att föra fram hormonfria preventivmedel i allmänhet.

På sajten finns också en podcast, Preventivpodden, vars första avsnitt kom i juni i år. I Preventivpodden diskuterar experter och användare olika sorters preventivmedel. Första avsnittet handlar om p-datorer och de kommande ska handla om spiraler, p-piller och kondomer.