Energi

Syre engagerar


Jag vill säga upp min prenumeration med omedelbar verkan.(…) Jag gick med på att ge Syre en ny chans eftersom ni sa att ni gjort om och skaffat en annan chefredaktör. Jag finner ändå att innehållet präglas av samma inställning. Det är ett underdogperspektiv, bittert i tonen, inte sansat och faktabaserat utan argt (utom i rapporteringen av utländska nyheter). Jag är inte intresserad av att läsa detta, och inte intresserad av att stötta detta. Det bästa i tidningen är baksidestexterna av Maria Wetterstrand, som är en klok och sansad person med välgrundade inlägg, men det räcker inte för mig.
Helena

Helena (Reds kommentar: Syre har haft samma chefredaktör sedan starten april 2015 så vi vet inte riktigt vad den delen syftar på)

Våga vägra syre.

Staffan apropå Lennart Fernströms ledare om debatten efter Brexit.

Hela analysen känns väldigt övervintrat 1990-tal. Numera är motståndet mot Europasamarbete främst högernationalistiskt och Attac något man kan läsa om på muséer. I det läget får man fundera över åt vem man agerar nyttig idiot i dagens helt förändrade politiska landskap.

Torvald apropå Lennart Fernströms ledare om debatten efter Brexit.

Gav tidningen ett par chanser. Ville att den skulle vara bra, och viktig. Men tyvärr är den riktigt kass och gnällig.

Adam

Det är fint med en tidning som tar upp det som annars inte blir känt. Ibland blir man extremt berörd. Syftar på artikeln i det senaste fredagsnumret om frihandelsavtalen TTIP- hot eller möjlighet. Det är skrämmande hur nåt sånt här kan förekomma. Ja jag behöver väl knappast gå in på detaljer. Vad jag vill är att de här avslöjandena når ut till fler än de redan övertygade, alltså våra folkvalda politiker. Tidningen borde ligga i riksdagshuset till allmänt beskådande så att våra partiledare för upp ögonen för detta skräckscenario.Jag vet inte särskilt mycket om hur motståndet utvecklas i USA eller Europa men nog borde det ta fart.

Kenne

Bojkotta Syre!

Torvald