Energi

Syre engagerar!


Handeln mellan länderna i Europa med start i Kol- & Stålunionen har jämte fredsfrågan varit grundpelarna i det växande EU. Och just handel mellan länder sägs vara den främsta fredsskapande faktorn. Man kan förstås ifrågasätta denna betydelse men fredsprojektet i sig kräver att ett fortsatt sönderfall av EU möts med åtgärder som förhindrar en återgång till ett Europa där alla tänker på sig. De nationalistiska rörelserna kommer att vädra ytterligare morgonluft och gråter knappast över ett fredsprojekt som skjuts i sank.

Jan om Lennart Fernströms ledare Välkomna Brexit

Påståendet att en union med 500 miljoner aldrig kan bli en fungerande demokrati motbevisas av Indien. Ett land med dubbla befolkningen har stegvis visat på demokratisk mognad.

Lukas om Lennart Fernströms ledare Välkomna Brexit

Jag har sedan början av 70-talet drivit frågor om ekologisk odling och djurhållning och KRAV-märkning. Jag menar att människan är ett djur som lever i samspel med andra djur och med naturen i övrigt. Vi är födda till allätare och på våra breddgrader behöver vi äta en del animalier, om vi ska vara oberoende av importerade livsmedel. Det småskaliga jordbruket med mjölkkor som lever av naturbete har under mycket lång tid skapat biotoper med en enastående biologisk mångfald. Den håller nu på att försvinna i rask takt. Betesmarkerna ersätts med ytterligt artfattiga gran- och tallplantager. Veganernas lättsinniga, okunniga inställning skrämmer mig.

Ylva

Jag har testat Syre en tid, men vill säga upp den. Kombinationen drogliberal veganism med märkliga reportage som rinner ut i sanden (som den om Pentti Linkola. Vad var syftet med den artikeln?) gör att jag nog får erkänna att tidningen inte är för mig. Hoppas ni fortsätter kämpa på ändå då varje röst i det alltmer avsmalnade mediebruset är värdefull.

Tommy

Tragiskt att ni låter grovt kriminella (terrorister) hålla föredrag i ert tält och dessutom få sprida sin propaganda.

Marcus om deltagare i Syretältet i Almedalen

Jag har svårt att tro det. För då har Dawit Isaak suttit 15 år i ett fängelse likt det som Martin Schibbye Johan Persson satt 14 månader i, i grannlandet Etiopien.

Marcus om deltagare i Syretältet i Almedalen