Jenny tipsar:


Ladda upp med snacks inför fotbollen

Alla gillar inte fotboll men de flesta gillar snacks. Inför finalmatcherna i Fotbolls-EM har snacksen en given plats på soffbordet, oavsett om man gillar chips eller krispiga grönsaker.

Stavar av morötter, gurka och selleri kan vara nog så snaskigt framför teven men det finns också en uppsjö av veganska potatischips och rotsakschips att välja på i affären. Bland dipmixen med naturell soygurt eller Oatlys iMat Fraiche!

Dipmix

Potatischips

Rotfruktschips


Fairtrademärkta och ekologiska chokladnyheter

Garant har presenterat åtta nya chokladkakor, varav sju är veganska. Smakerna är bland annat havssalt, hallon, tranbär och baobab.  Kakaon i chokladkakorna är Fairtrademärkt och två av kakorna är dessutom ekologiska.  Garants produkter säljs på Hemköp, Willys och Tempo.

Nya polkagrisar färgade med hallon

Grenna Polkagriskokeri har lanserat en ekologisk och vegansk polkagris. I stället för att rödfärgen kommer från karmin, som är baserat på torkade löss, färgas polkagrisarna med hallon. Dessutom är sockret ekologiskt.

– Vi ser ett ökat intresse för ekologiskt och har även fått fin respons från konsumenter som äter vegetariskt. Det är kul att kombinera hantverk och kvalitet med trender. I vårt fall blir det trender med ränder, säger Sofia Petersson, sälj- och marknadsansvarig på Grenna Polkagriskokeri.

Årstiderna presenterar en vegansk matkasse

Ekologiska företaget Årstiderna, som saluför frukt- och grönsakslådor och matkassar, lanserar nu en helt vegansk matkasse. Kassen består av fyra måltider för två personer och erbjuder rätter som bovetepannkakor med spenat och rostade mandlar och burgare med marinerad portobello, sallad och kryddig tomatrelish.

– Vi har fått många önskemål från kunder som vill ha en vegansk matkasse. Det är också ett naturligt steg för oss att ta eftersom vi är starka inom det vegetariska området med mycket variation på grönsaker i våra matkassar och vi tycker om att kunna erbjuda lite ovanligare grönsaker och inspirera till en grönare livsstil, säger Margareta Kingham, marknadsansvarig på Årstiderna.

Jenny Luks
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV