Radar · Nyhet

Microsoft äntrar cannabismarknaden

Bill Gates mjukvareimperium Microsoft blir första multinationella bolag att äntra den lagliga cannabismarknaden i USA. ”Microsoft är först med att bryta ett cementerat företagstabu”, menar Cannabis Business Times.

Under de senaste åren har flera amerikanska delstater legaliserat cannabis i medicinskt syfte eller privat bruk och i några delstater går det även att köpa cannabis lagligt över disk. Enligt BBC ska Microsoft främst bistå myndigheter i att spåra laglig cannabis ”från frö till försäljning” med målet att bibehålla rättssäkerhet och respekt för regelverk kring försäljningen.

”Mjukvarutjänsten ska hjälpa delstater som antingen legaliserat cannabis för medicinskt bruk eller i rekreationssyfte att hålla reda på försäljning och omsättning, samt försäkra sig om att ruljansen förblir kvar i laglighetens ljus”, rapporterar Cannabis Business Times.

Microsoft kommer att samarbeta med KIND Financial, det amerikanska bolag som förser den växande cannabismarknaden med teknisk etablering och rådgivning. Och vid KIND Financial är glädjen stor över att ha Microsoft ombord.

– Jag är glad att Microsoft stöder vårt uppdrag att bygga ryggraden för cannabis efterlevnad, säger David Dinenberg, KIND Financials vd och grundare, till PR Newswire.

Nyligen aviserade Microsoft även bolaget sitt köp av nätverksportalen LinkedIn.