Radar · Nyhet

Antikorruptionsminister avgår efter korruptionsanklagelser

Brasiliens nytillträdde antikorruptionsminister Fabiano Silveira blev inte långvarig i Michel Temers nya regering, som endast består av vita, välbeställda män. Detta var den andra ministern på kort tid som lämnar på grund av korruptionsanklagelser.

Fabiano Silveira bortfall började med att antikorruptionsministeriets personal såpade ingången till ministerns kontor medan andra såg till att han inte kom in. Därefter marscherade de bort till presidentpalatset för att kräva sin chefs avgång. Några timmar senare hade Silveira lämnat sin post.

Antikorruptionsministeriets ilska bottnade i inspelade telefonsamtal mellan Silveira och PMDB-partikollegan och senatsordförande Renan Calheiro. Inspelningen gjordes för tre månader sedan och publicerades av brasilianska medier. Michel Temer tillträdde som vice-president eftersom Dilma Rousseff riskerar att ställas inför riksrätt.

Silveiras avgång är ett hårt slag mot Temers trovärdighet då han även förra veckan miste sin planeringsminister Romero Jucá, som avgick efter att ha avslöjats vara inblandad i en korruptionsskandal med kopplingar till landets gas- och oljeproducent Transpetro.

Klas Lundström

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV