Radar · Nyhet

Prideflaggan pryder frimärke

Nu i veckan lanserades det nya frimärket med Prideflaggan. Formgivare är konstnären Lisa Rydell och PostNord Sveriges tanke är att frimärket ska ”framhålla allas lika värde och styrkan i människors unika egenskaper och olikheter”.

Den svenska frimärkestraditionen är annars att spegla dagens historiska och nutida händelser, samt individuella prestationer, jubileer, musikartister och idrottsutövare. ”Men även kulturhändelser och samtida företeelser”, skriver PostNord i ett pressmeddelande.
Att dekorera ett frimärke med Prideflaggan är politiskt laddat och TV4-medarbetaren Tilde de Paula sa i direktsändning att hon ämnade skicka ett vykort med frimärket till Rysslands president Vladimir Putin som en markering mot landets hbtq-fientliga lagar.

– Prideflaggan har såvitt vi vet aldrig återgivits på ett frimärke tidigare, och det känns därför extra roligt att det nu går att skicka fysiska kärlekshälsningar med Prideflaggan på till hela världen, säger Per Ljungberg, kommunikationschef vid PostNord Sverige, i ett pressmeddelande.