Energi

Syre engagerar


Återvinning av Syre.

Monika

Fria Tidningen är likt 68 ett stort misslyckande. Du [Lennart Fernström, reds anm] lämnade och startade nytt. Men vart är Syre på väg? Till ett smöra-kråset-bord à la Coop eller Ica, där var och en kan plocka, men i Syres fall veganskt. Fria föll och bär nu som åsna åsnan på ryggen. Religionen, kapitalismen och nationalismen förstör, så att jorden dör. Syre bör enligt min amatörmässiga, flummiga åsikt vända upp-och-ner på allt för att se vad som ligger i botten, för jag tror vi är så intrasslade, så förfärligt mycket regerade att det inte kan utredas utan måste brännas upp, sprängas och så börja ett nytt.

Hans

Suverän tidning som borde finnas i din tidningskorg Agneta.

Anita

Varför använder du en kriminell handling för att exemplifiera användningen av ”de och dem”? Att släppa ut minkar är kriminellt och utgör alltid en lokal ekologisk katastrof eftersom mängder av minkar, en för nordisk natur främmande art, dödar alla försvarslösa smådjur och sjöfåglar i dess väg.
Hade du istället exemplifierat med vänsterextremister som demonstrerade mot SD hade du sannolikt klarat dig från min kritik.

Daniel

Vi har roat oss igen med ditt makalösa korsord!
Du är en mästare!

Sofia och Nils till korsordsmakare Malin Bergendal

Redan första numret innehöll en, vad som skulle se ut som en nyhetsartikel om NATO, vilken var grovt vinklad – vilket var tydligt även för motståndare till NATO, om man är tillräckligt insatt i frågan. Jag kan inte alla ämnen det numret tog upp i övriga artiklar på nyhetsplats, men kommer ihåg att jag reagerade på minst en artikel till.

Långt bak i tidningen fanns även en annons där ni sökte personal och refererade till GP som en politiskt ”brun” tidning – alltså nazistisk om jag förstår termen rätt. Brunmålning av seriösa meningsmotståndare är något som jag bara ser den ganska oseriösa och av saklig debatt totalt ointresserade yttersta vänstern ägna sig åt på Twitter.

Dominik

Välmenande djurrättsaktivister, som ofta tror sig förstå djurens känslor bättre än de yrkeserfarna, säger sig ”föra djurens talan”, verkar inte vilja se konsekvenserna av angiveri och (a)sociala hatkampanjer. Även rättssystemet i landsbygdsärende verkar ha tappat förståelsen för minoriteterna på landsbygden. Man sväljer ”ideella föreningars” engagemang och patos som fakta.

Åke