Energi

Syre engagerar!


Hej Per! Jag såg att du skriver i Syre idag om kärnkraften (…) Jag förstår inte riktigt vad du menar. Sedan valet har beslut fattats att fyra av tio reaktorer ska stänga före 2020. Vi väntar på besked om fler av de kvarvarande reaktorerna ska stängas före 2020. Såhär snabbt har kärnkraft aldrig avvecklats. Med energiöverenskommelsens stora satsning på förnybar el med ytterligare 18 TWh elcertifikat mellan 2020-2030, höjt skadeståndsansvar, energieffektivisering mm så har Sverige för första gången en plan för hur vi ska nå 100 % förnybar elproduktion. Eller är det hur kärnkraften stängs som du har synpunkter på?

Lise Nordin, riksdagsledamot för MP, om Per Gahrtons Under ytan ”Om jag var språkrör”

Jag gillar verkligen er tidskrift – jag tycker ni har en balanserad profil med rätt fokus.

Johan

Nå, jag är mycket för en skoldebatt som också tar fasta på elevers allmänna välbefinnande, lust att lära och kritiskt tänkande. Men jag tycker nog texten målar upp en (outtalad) motsättning mellan detta och PISA-mätningar som jag verkligen inte ställer upp på. Och jo, förmågan till källkritik är direkt avhängig elevernas läsförmåga. Det räcker inte hela vägen i sig men det är en nödvändig förutsättning.

Per angående Mattias Gönczi ledare om Timss- och Pisa-undersökningarna

Från att ha varit en fräsch nyhet i den gröna debatten har nämligen tidningen förändrats till att bli ett allmänt gnäll över MP-ledningen och det är inte det jag vill läsa. Gå tillbaka till att vara objektiv. Ge regeringsdelegaterna chansen att få ge sin bild och ge oss en fortsatt möjlighet att se positivt på framstegen. Ta tag i er frustration och se till att bli objektiva igen så ska jag fundera på att fortsätta stödja er.

Miljöpartistisk lokalpolitiker

Syre är överlag en
jättebra tidning, jag skulle dock vilja ha
färre men tjockare nummer.

Mats

Jag har tyckt att tidningens innehåll varit intressant och alltid hittat bra och insiktsfulla bevakningar av nyheter. Det som gör att jag inte vill fortsätta stödja tidningen är den drogliberala hållningen som tidningen ofta intar. Då verkar det som all kritisk distans och insiktsfullhet, som finns när andra områden bevakas, totalt försvinner. Det är ju inte förbudet i sig som gör att människor missbrukar droger, utan att det finns de som vill tjäna pengar på andra människors olycka! Avreglering kommer inte att hjälpa, snarare stjälpa. Se bara på Colorado där legalisering inte minskat användning, utan snarare tvärtom.

Anders