Energi · Syre tipsar

Kul i jul

Vill du träffa nya vänner i jul? Här får du tips om alternativt julfirande runt om i landet. Många föreningar och kyrkor riktar sig speciellt till ensamma eller fattiga människor, andra vill helt enkelt ge ett alternativ till traditionellt firande med familjen. Säkert ordnas alternativ jul på fler håll, men här är i alla fall ett axplock.

Umeå
Julafton klockan 12–24, håller Grisbackakyrkan öppet. Det blir sång, musik, julevangelium, midnattsmässa, Kalle Anka, julmat och besök av jultomten. ”Var med hela tiden eller de timmar du vill. Kom ensam eller med släkt och vänner. Anmäl dig gärna till Harry Gustafsson, tel 070-245 02 59.”
Mer info: www2.visitumea.se. Gå in på Evenemang och sök på ”alternativt julfirande”.

Uppsala
Julafton och juldagen, klockan 12–22, är alla välkomna till Uplands nations julfirande – en tradition som har pågått sedan 1968. ”Vi erbjuder alla en mysig julstämning med gratis julbord, fika, julgranar och underhållning samt barnaktiviteter och tomte för de minsta” skriver de. Volontärer välkomnas också.
Mer info finns på nationens hemsida www.uplandsnation.se/jul-pa-uplands och på julfirandets Facebook-event (sök på ”jul på uplands”).

Norberg
Julafton klockan 15–21 hälsar Norbergs kommun välkommen till ett alternativt julfirande i bibliotekets vinterträdgård. Ingen föranmälan behövs, det är bara att titta in. Vill du veta mer – ring Roffe på telefon 0223-291 29 eller 070-24 99 931.
Mer info: www.norberg.se/arkiv/evenemangsarkiv/2016-12-09-alternativ-jul-i-vintertradgarden

Stockholm
Julafton 12.30–16 är det gratis julbord, underhållning och ”kul och lek” för barnen i Nya Rågsveds Folkets hus. Förra året kom 600 personer, berättar arrangörerna. Den som vill ha mat får komma senast 15.30.
Mer info finns på Folkets hus hemsida: www.nyaragsvedsfolketshus.se

Hela landet
Föreningen Verdandi håller öppet i jul på många orter i hela landet. ”Vi har ett alternativ till den kommersiella helgen. Den kallas Verdandis alternativa helg. Verdandis alternativa helg är inte en helg ”för de ensamma” – utan en helg då vi väljer gemenskapen med andra.” skriver de på sin hemsida.
Ladda hem Verdandis julkatalog så får du veta mer: www.verdandi.se/nyheter/alternativ-helg-med-verdandi-och-arets-julkatalog-ar-har

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV