Radar · Nyhet

Interna MP-kritiker arrangerar konferens

Sprickan i Miljöpartiet blir allt djupare. I januari samlas kritiker mot partiledningen till en egen konferens för att diskutera partiets utveckling och för att formera styrkorna inför kongressen i maj.

I mitten av januari träffas miljöpartister som är besvikna på ledningen för de stora eftergifter partiet gjort i regeringsställning. Det rör sig inte om en offentlig konferens, utan endast utvalda personer har bjudits in.

Arrangörerna vill inte ge några kommentarer, men enligt det preliminära program Syre tagit del av hör de fyra öppet kritiska riksdagsledamöterna till de inbjudna. Därtill kommer också några av de åtta före detta språkrör som för några veckor sedan skrev en kritisk debattartikel i DN att delta, liksom flera kommun- och regionpolitiker från olika delar av landet.

Det har förekommit spekulationer om att Miljöpartiet riskerar att splittras och att ett nytt grönt parti skulle bildas. Det är dock inte något som står på dagordningen för konferensen. Istället handlar det om ideologiska diskussioner och om att mobilisera sig inför kongressen i maj, som av en del kritiker beskrivs som en sista chans att rädda partiet.

Syre har sökt partisekreteraren Amanda Lind, men hon avböjer att kommentera.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV