Energi

Syre engagerar!


Uppskattar mkt Syre, ett välkommet tillskott! Men din ledare 14 okt tycker jag var väl slarvig och vilade på osäker grund. Först det principiella: Vad finns som motvikt till ”staten”. Inte är det bara – som du kanske önskar – vi alla enskilda människor? Nej, det finns andra krafter som kan organisera sig och utöva betydande makt. Kalla det ”kapitalet” om du vill. (Fast säkert finns andra mer precisa sätt att benämna.)
Som motvikt måste vi då organisera oss. Det kan ske i allt som små och lösa, kanske tillfälliga grupper. Men ibland behövs säkert, även på kulturens område, kommuner och t o m stater. Visst kräver det mycket vaksamhet och arbete att få staten att fungera i vid mening demokratiskt. Men det är det ändå värt för staten behövs, åtminstone nu i vår tid.

Jörgen

Hej eftersom ni verkar vara idioter så finns det inget annat att göra för mig än att skriva det här till er på Facebook. (…) Nu har ni två val, antingen accepterar ni läget. (…) Eller så stämmer jag skiten ur er för utpressning. (….) Antingen så ljuger ni eller så knullar PostNord mig i analen med just era tidningar och inget annat. Ni har 24 timmar på er att höra av er till mig och lösa det här, sen går jag vidare med ärendet till Polis eller vilken myndighet som nu ska ta hand om det här.

Anthony (A k a SD-troll)

Befängda teorier utan kontakt med kommunernas problem med att ordna en bra etablering för flyktingar.

Leif om Lennart Fernströms ledare ”Ett år med SD-politik”

Det är en sorglig utveckling helt klart. Vi hade kunnat klara mycket mer om vi gick ifrån systemet och var flexibla. Resursmässigt har vi pengar. Personalbristen i socialtjänsten kunde ha lösts genom att engagera fler myndigheter och ideella organisationer i administrationen.

Joakim om Lennart Fernströms ledare ”Ett år med SD-politik”

Tyvärr så ger inte tidningen mig det jag hade förväntat och jag tröttnade ganska snabbt på veganpropagandan och negativiteten till alla som inte vill välja samma sak. (…) Från början så hade jag en positiv bild av tidningen då det inte är en massa reklam och dravel , men har tröttnat på den nu och läser den inte längre utan jag slänger den.
Kanske dags för lite nytänk och kanske även lite mer öppet tänkande!!

Annelie

Den europeiska, och numera svenska, flyktingpolitiken är såklart helt bedrövlig.
Men jag tror inte det var politikerna som vred opinonen 180 grader utan tvärtom. Möjligen gjorde politikerna, och SD-anstrukna ledarsidor på Expressen och GP, det lite mer OK att yttra flyktingnegativa åsikter som man nog redan hade.

Mats om Lennart Fernströms ledare ”Ett år med SD-politik”