Energi · Mat med Jenny

Vegovision flyttar in på Münchenbryggeriet

Först Umeå. Sedan Göteborg. Nu kommer Djurens rätts mässa Vegovision även till Stockholm. I två dagar, 5–6 november, samsas mat, skor, smink, böcker och ballonger på Münchenbryggeriet på Södermalm. Stora aktörer som City Gross och Planti finns på plats, bredvid mindre företag som Veganlife och Veggoköket.

Komikern Kristoffer Appelquist är konferencier på scenen i mässhallen och på programmet finns en rad föredrag och panelsamtal. Magen kommer också att få sitt, med mat från den veganska restaurangen The Plant, foodtrucksen Vegan Schmegan och Vegan Soul Train samt kaféet Delivore som står för fikat.

Det är drygt två veckor kvar och Syre pratar med Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarig på Djurens rätt.

Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarig på Djurens Rätt. Foto: Kim-Evert Olofsson

Den 5 november är det dags för Stockholms första Vegovision. Vad kan besökarna se fram emot?

– Det kommer att bli ett myller av god mat, spännande föreläsningar, workshops och utställare. Listan på utställare växer för varje vecka och det är både stora och små företag. Vi har allt ifrån Oatly, Oumph! och Ica till Ultuna mejeri. Vi har valt att bara jobba med dem som vi själva tycker har ett riktigt schyst utbud.

Djurrättsalliansens Vegomässan arrangerades i september. Finns det plats för två mässor i stan?

– Absolut! Vego har aldrig varigt större och bredare än vad det är i dag. Vegovision anordnades första gången 2008 och mässan har växt för varje år som gått. Vi är superglada att äntligen kunna ta konceptet till Stockholm. Münchenbryggeriet tillhör Stockholms mest attraktiva mässlokaler och vi hoppas att minst 5 000 personer kommer att besöka mässan.

Vilken mat ser du mest fram emot att testa?

– Det kommer finnas så mycket gott så det är svårt att välja, men jag ser nog mest fram emot att springa runt och provsmaka alla nya grejer som våra utställare bjuder på. Jag vet att en av våra större utställare, City Gross, släpper helt nya produkter under eget varumärke på mässan och det ser jag verkligen fram emot att prova.

Vegovision
5 november kl 10-18
6 november kl 10-17
Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm
www.vegovision.se