Energi · Mat med Jenny

Västerås vegofestar loss i oktober

Den 15 oktober är det dags för Vegfest Västerås. Vegfest är ett internationellt koncept som arrangeras på ett hundratal platser världen över. På programmet står en rad föredrag och panelsamtal, och på plats finns också flera mataktörer och organisationer.

Syre pratar med Solvei Palm Lindström, från arrangörsgruppen, som själv kommer vara med och sälja sina egentillverkade korvar.

Snart är det dags för den allra första Vegfest Västerås. Vad kommer vara unikt för Vegfest?

– Det unika med Vegfesten är att det blir en intim mötesplats med en salig blandning av aktiviteter och nya sätt att vegoinspireras på. Det blir paneldebatter med bland annat kommunpolitiker och LRF, som ju vanligtvis inte är med i vegoevenemang.

Vilka utställare eller programpunkter ser du själv mest fram emot?

– Klockan 10 håller David Stenholtz från Läkare för framtiden sitt föredrag och det är något jag har velat se sen jag blev vegan för två år sedan, så det ska bli riktigt intressant. Mjölkdebatten med Djurrättsalliansen, Vethos och LRF ser jag också fram emot.

Vad kommer det finnas att äta och vad ser du själv mest fram emot att testa?

– Mat från Mangia Mi, Veggoköket, foodtrucken Grönt Levande kommer att finnas till försäljning. Jag kommer även att stå med mitt eget företag och sälja korv med bröd. Korvarna gör jag själv från grunden med en bas av svenskt matvete och bruna bönor från Öland.