Energi · Mat med Jenny

Höstens produktnyheter är här

Vissa veckor i matbranschen fungerar lite som modeveckan i Paris. Livsmedelsproducenterna lanserar sina nyheter ungefär samtidigt och det fattas bara en catwalk. Syre har sin egen lilla catwalk och presenterar en färgglad,
vegansk höst.

Risentas Vegorätt Risenta presenterar den nya produktserien Vegorätt, som består av torra mixer i varianterna kikärtsbollar, quinoaburgare, kikärtsbiffar med mandel och hasselnöt samt sjögräs- och kikärtsbiffar.
ICA Pulled Vego ICA lanserar nu en egen pulledvariant i serien ICA Gott Liv. Produkten heter Pulled Vego och är en sojabaserad nyhet med barbequekryddor.
Garants Vegoburgare Garant presenterar en ny vegoburgare i sin produktserie Hej Vego! Burgarna är baserade på bovete, linser, hampafrön och ekologiska kikärtor.
Alpro GoOn Mango Alpros sojabaserade kvargalternativ GO ON, får nu ett smaktillskott. Nytt på hyllan är smaken mango.
Nötdrycker från Alpro och ICA Nötter är populära på dryckeshyllan just nu. Vegomejerijätten Alpro släpper en cashewdryck och Ica lanserar en ny kokos- och risdryck samt en nötdryck baserad på cashewnöt, hasselnöt och mandel.
Raw Halo Choklad Chokladmärket Raw Halo lanserar en rad veganska och ekologiska chokladkakor i olika smaker, bland annat Mylk Salted Caramel och Mylk Crispies. Mylk betyder att det är ett vegetabiliskt alternativ till mjölk.