Sveriges första arbetsgrupp för inre omställning är bildad

Omställningsfestival, en skrivargrupp, talarstöd för föreläsningar, internationella kontakter och en mansgrupp. Det är något av det som aktiva i Omställningsnätverket med intresse för inre omställning ska arbeta med framöver.

Ett antal aktiva inom Omställningsnätverket, med vision att inspirera till insikt och medvetenhet om hur en hållbart perspektiv på samhällsutvecklingen kan öka livskvalitet och trygghet, träffades helgen den 31 januari–1 februari. Inom Omställningsrörelsen, som är knuten till det internationella Transition network, finns både det yttre perspektivet som handlar om framtidsveckor, permakultur, skogsträdgårdar, ”tillsammansodlingar” , ”stadsodlingar”, bilpooler, återbruk, samhällsplanering, ekologi, ekonomi och energilösningar och det inre perspektivet som handlar om våra tankemönster, föreställningar, vanor, normer, tolkingar och värderingar som ligger till grund för våra beteenden, vanor och normer.

31 januari–1 februari samlades för första gången i Sverige alla som är intresserade av att bilda en arbetsgrupp i inre omställning. En fantastisk helg där vi levt i det vi önskar ställa om till. Tid att lyssna till varandras berättelser, en livsmiljö där vi är oss själva, lyssnar till behov och uttrycker dem, reflekterande promenader utomhus, meditation, yoga, glädje, gemenskap, sång, dans, vegetarisk mat och många tillfällen för djupa möten som berikar och berör.

Under helgen bildades en kärngrupp som ska hålla ihop det hela och en mångfald arbetsgrupper som exempelvis ska joba med: en workshop till den nationella omställningsträffen i Malmö i maj, ett studiecirkelmaterial, en svensk version av det engelska utbildningsmaterialet från Transition network i inre omställning, ett talarstöd för föreläsningar/information, partnerskap och metodutveckling, en skrivargrupp om de berättelser som vi vill ska berättas, omställningsfestival, internationell kontakt, en resursbank, en mansgrupp, kultur som dörröppnare, att integrera i andra befintliga nätverk samt samverkan med flow learning.

Kontaktpersoner är Amanda Martling, Liselotte Bergenzan Abel, Maria Berdén Evertsson och Ulrica Persson som utgör kärngruppen i inre omställning. Alla går att kontakta på www.omställning.net eller Facebook.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV