Nystartad asylgrupp i Örebro

Asyelgruppen Örebro arbetar med att hjälpa och ge stöd åt asylsökande och papperslösa i Örebro. Tomas Lundström är engagerad i den nystartade gruppen.

Berätta om bakgrunden till att er grupp har bildats!

– Det har inte funnits någon grupp som stöttar asylsökande och papperslösa i Örebro på länge och vi ville därför starta en grupp som kan ta ett helhetsgrepp om situationen och se vad som behövs. Tidigare var vi olika privatpersoner som har haft kontakt med flyktingar på olika sätt och då kände vi ett behov av att stötta andra människor på ett mer samlat sätt. Asylgruppen Örebro är ett sätt att i grupp hjälpas åt att bära frågorna tillsammans för människor som behöver hjälp.

Vad hoppas ni som grupp kunna bidra med?

– Syftet är att finnas till hands för dem som har behov av socialt stöd och hjälp i exempelvis asylprocessen. Asylsökande och papperslösa har lite olika typer av behov, men båda de grupperna behöver stöd vilket vi vill bidra med. Vi står på flyktingarnas sida och hoppas att vi kommer att kunna samla så många som möjligt i det engagemanget. De personer som behöver hjälp ska kunna ha någon som är pålitlig att vända sig till.

Varför är det viktigt att Asylgruppen Örebro finns?

– Andra asylgrupper i landet har fått frågor som rör Örebro i och med att det inte tidigare har funnits någon grupp här. Örebro är en av de större städerna i Sverige och behovet av att kunna vända sig till någon som inte är en myndighet är stort. Att det behövs människor som har förståelse för papperslösa och deras situation är ett skäl för oss att finnas som grupp.

Följ Asylgruppen Örebro på Facebook: facebook.com/asylgruppenorebro

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV