Asylstafetten intar Almedalen

Landets Fria frågade fyra stafettdeltagare om vad de hoppas att Asylstafetten ska leda till.

Nu har Almedalsveckan dragit igång och Asylstafetten har anlänt Gotland efter en 40 mils promenad från Malmö. Syftet är att lyfta asylfrågorna bland politiker, media och organisationer på plats i Visby och synliggöra att Sveriges asylpolitik behöver förbättras. Landets Fria frågade fyra stafettdeltagare vad de hoppas att Asylstafetten ska leda till.

Nada Hussein, före detta asylsökande:

– Att fler människor får kunskap om människor som är papperslösa. Om hur svårt de har det. Att Sverige stänger förvaren och slutar att utvisa människor.

Hafez Yusufi, asylsökande:

– Jag är glad att jag får vara med här. Jag hoppas att Asylstafetten kommer att göra asylpolitiken bättre. Politikerna måste lyssna på oss. Detta ska bli en stor fråga i Almedalen.

Ali Moshtagh, asylsökande:

– Jag vill få politikerna att tänka på ett annat sätt om flyktingar. I dag är Dublinförordningen ett stort problem. Det är som en kartong som vi är tvingade att springa runt i.

Arif Hussein, asylsökande:

– Att vi ändrar Migrationsverkets sätt att arbeta. Det måste bli lättare att söka asyl. I dag tror inte Migrationsverket på vad asylsökande säger. Politiken måste bli mer mänsklig.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV