LFT lanserar novelltävling!

Nu är det dags att gräva fram den där novellen ur byrålådan eller skriva en ny! Landets Fria Tidning lanserar en ny novelltävling. Tre vinnare får fina bokpaket från Smockadoll och Notis förlag och en prenumeration på en valfri kooperativägd tidning. Fem runners-up får en bok och en prenumeration. Ta chansen att se din novell i tryck i sommar!

Novellen ska vara cirka 4 000 tecken, inklusive mellanslag. Den får inte vara publicerad tidigare (om den publicerats på en blogg, skrivarsida eller i liknande sammanhang är det dock inget hinder. Det går också bra att skicka noveller som varit med i andra tävlingar, men som inte vunnit eller publicerats). Temat är fritt, men får gärna anknyta till Fria-tidningarnas fokusområden som inkluderar mänskliga rättigheter, jämställdhet, demokratifrågor, fred, solidaritet, mångfald och hållbar utveckling eller till landsbygd, eftersom LFT bevakar Sverige ur ett landsbygdsperspektiv.

Landets Fria Tidning förbehåller sig rätten att publicera vinnarbidragen i tidningen, samt övriga bidrag enligt överenskommelse med respektive författare. Upphovsrätten är alltid författarens och den överlåts inte genom medverkan i tävlingen eller publicering.

Deadline

Vi vill ha ditt bidrag före kl 23.59 den 15 juni 2014.

Mejla din novell till novell@landetsfria.se

Juryn

Jane Hansson arbetar på Notis förlag i Malmö och lever med litteratur, andas litteratur och älskar det skrivna ordet. Jane är utbildad keramiker som också målar, diktar och fotograferar. Hennes texter finns bland annat att läsa i antologierna Whildeanska hösten och Whildeanska våren (Notis förlag).

Kristian Carlsson är förläggare på Smockadoll förlag. Tillsammans med Thomas Jönsson driver han sedan ett par år Bushwick book club i Malmö och i Helsingborg. Han debuterade som författare 1996 och gav senast ut Small press, or else (Dracopis press). Han har även publicerat ett flertal titlar som översättare.

Anna Maris är chefredaktör och ansvarig utgivare för Landets Fria Tidning. Hon har varit redaktör på Fria Tidningar sedan 2011. Anna är också poet och författare och är aktuell med haikusamlingen Skiftningar (Miders förlag). Hon jobbar just nu med att färdigställa en ny samling haikudikter och skriver på en fackbok om kooperativägda medier.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV