Sommarläger skjuts upp ett år

Den 18–30 juli skulle Center for evolutionary consciousness ha ett sommarläger utanför Sjöbo i Skåne. Men nu planerar de om och väntar yttligare ett år. Då utvidgas arrangemanget, som handlar om fördjupande hållbarhet, till en månad istället för tolv dagar.

Center for evolutionary consciousness drivs av en internationell ideell förening. Årligen erbjuder de kurser om ekologi och andlighet världen över. I sommar var det tänkt att de skulle ha lägret Transition summer school i Tullesbo som är beläget strax utanför Sjöbo. Men då de stötte på problem i uppstarten skjuter de upp det till nästa sommar.

Lägret kommer att vara anpassat för människor som vill berika och utforska sina tidigare erfarenheter – för kurserna som erbjuds är fördjupningar för människor som redan tidigare har förkunskap om permakultur och råkost. I år var intresset relativt stort och folk från bland annat Storbritannien, USA och Tyskland var redo att ta sig till den skånska landsbygden för att utvidga sitt intresse för att lära sig leva mer hållbart.

Transition summer school ska ha sin hemvist i den byggnadsminnesförklarade Tullesbo slott som byggdes i slutet av 1700-talet. Det är en plats med historiska parker och trädgårdar med fruktodlingar som är odlade enligt permakulturens principer.

Lägret har som mål att ge deltagarna ökad kunskap om hur människor tär på jorden och hur det går att arbeta för att motarbeta det. Som motreaktion får man därför lärdom om naturens språk. Hur man startar sin egna odling och använder naturliga medel som verktyg. Men de internationella samordnarna vill även att deltagarna ska känna att de är en del av ett större nätverk som kämpar för en hållbar värld, på ett internationellt plan.

Nästa år kommer lägret att pågå i 30 dagar istället för drygt två veckor som var planen i år. Men allt är inte uppskjutet till nästa år. Lördagen den 26 juli anordnar de en träff med konsert där det går att diskutera hållbarhet och allt vad det innebär.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV