Byt böcker på Stora bokbytardagen

Tusentals personer över hela landet deltar i Stora bokbytardagen, för att spara pengar, värna om miljön och utbyta boktips. Krister Stål arrangerar ett av bokbytena på Soltorget i Karlstad.

Det här är sjätte året som Stora bokbytardagen arrangeras. Platser över hela landet deltar den 16 maj eller under hela veckan. Initiativtagarna Ida Torkkeli och Joakim Karlsson kläckte idén för att sprida boktips, skapa möten och främja läslust.

Tanken från början var att individer denna dag kunde ta en bok som de ville rekommendera och bära den synligt som en signal. Någon annan kunde då komma fram och be om att få byta. På så sätt blev det ett möte mellan främlingar och så spreds goda historier vidare. Numera deltar även bibliotek, skolor, bokhandlar och andra i Stora bokbytardagen.

Krister Stål ordnar bokbyte på Soltorget i Karlstad klockan 11–14.

– Det har varit bra ruljans tidigare år, det brukar komma och gå folk hela tiden och det blir lite diskussioner och socialt kring det hela.

Den främsta drivkraften är hans stora intresse för böcker, men han tycker också att det är viktigt att folk inte behöver betala stora summor för böcker.

– Det är orimliga bokpriser nu och det här är väl en motreaktion. Det kan vara besvärligt att låna på biblioteket, då kan det vara bättre att få med sig en bok hem som får ligga tills man har läst klart i lugn och ro.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV