Stadskampsveckan för en bättre stad

6–12 maj arrangeras Stadskampsveckan för fjärde gången i rad. I år deltar Umeå, Uppsala, Stockholm, Malmö, Göteborg och Lund. Tanken är att sammankoppla stadens konflikter och lösningar.

Förbundet Allt åt alla samordnar aktiviteterna men vem som helst kan också ta egna initiativ. Några ämnen som förbundet själv föreslår är privatisering av allmännyttan, lyxrenoveringar som tvingar boende att flytta, Reva och inre utlänningskontroller, nedskärningar i välfärden och dyra byggprojekt med begränsad samhällsnytta.

I Umeå blir det bland annat en föreläsning om att skapa så kallade allmänningar som gratis datorverkstäder och bokbytardagar. En kväll ägnas åt ”Korvkriget” som skulle tvinga Umeås korvhandlare till en sämre arbetsmiljö av estetiska skäl, en annan åt berättelsen om hur Nätverk för allmännyttan i Pajala vann striden mot privatisering. Det blir också klädbytardag, bio om staden och öppen cykelverkstad.

I Stockholm blir det bland annat möbelsnickrarworkshop, möten, film och teater. Kampen mot bemanningsföreteg står i fokus i Göteborg och i Malmö blir det bland annat stadsvandring med Aktion mot deportation och samtal om hyresrätt.

Mer information finns på respektive lokalgrupps Facebooksida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV