Ambulans önskas till Syrienprojekt

Endast 330 mil från Karlstad pågår ett krig. Nu har en insamling inletts för att hjälpa det syriska folket med medicinska resurser. Bland annat önskas en ambulans och sjukhusmaterial. – Behovet där nere är hur stort som helst. Flera miljoner människor är på flykt, säger kommunalrådet Niklas Wikström (Fp).

I krigets Syrien befaras 100 000 människor ha mist livet. Barakat Zakhour och Kotaiba Abdul Aal har båda anhöriga kvar i Syrien. De har tidigare gjort manifestationer för att uppmärksamma situationen och frambringa medel för att hjälpa de som fortfarande är kvar i det krisdrabbade området. Nu har de tillsammans med värmländska kommunalrådet Niklas Wikström (Fp) startat en insamling för att köpa en ambulans som de vill fylla med sjukhusmaterial och skicka till norra Syrien.

Projektet har dock inte fortskridit så smidigt som de hade hoppats. I ett tidigt skede vände man sig till landstinget och hemvärnet i en förhoppning att de skulle ha en ambulans att donera, utan resultat. Istället vänder de sig nu till företag och privatpersoner i Värmland och ber om hjälp för att själva kunna köpa en ambulans.

– 330 mil låter så långt borta, men det är väldigt nära. Det är många som kommer därifrån som bor i Karlstad och Sverige. De känner en vanmakt över att inte kunna hjälpa, men det kan de nu, säger Niklas Wikström.

Vill du skänka pengar eller sjukhusmaterial till det här projektet? Ring då Niklas Wikström på 070-001 82 00 så får du veta mer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV