Möbler får liv i Något annat

Sara har tänkt att dricka te men blir i stället hela tiden avbruten – av fåtöljen, tofflorna och bordet. Just nu repeterar dansgruppen Autopilot i Uppsala sin nya föreställning Något annat.

Josefine Löfblad står tillsammans med Adele Essle Zeiss för både idé och koreografi. Den här föreställningen bygger vidare på Autopilots tidigare föreställning Något. Även i den får tingen rörelsespråk, röster och liv. Men de kände att konceptet kunde utvecklas ytterligare. Nu jobbar de därför med en dockspelare och två musiker som gjort specialskriven musik.

– Vi blev mycket fascinerad av de olika möjligheterna i att kombinera saker med levande kroppar. För oss som koreografer är det en spännande ingång till nya rörelsespråk. Det gör också att man ser på saker omkring oss på ett mer fantasifullt sätt. Det är spännande att undersöka skärningspunkten då vardagliga ting upphör att vara bara saker och med hjälp av enkla medel förvandlas till något som vi tolkar som levande, säger Josefine Löfblad.

Själva föreställningen har en surrealistisk ton som är både lekfull och mystisk. Små dockspelsscener kontrasteras mot stor, flödande dans. Något annat riktar sig mot alla som är fyra år och uppåt.

Föreställningen har premiär på Weld i Stockholm den 2 februari. Efter det spelas den på Bror Hjorths hus i Uppsala och sedan Stadsteatern Skärholmen i april. Efter det kan det bli aktuellt med en turné i övriga landet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV