Radar – Nyhet

Ung i Sverige lämnar Norra bantorget

Efter 58 dagar av sittstrejk meddelade Ung i Sverige att de lämnar Norra bantorget, men arbetet för att stoppa utvisningarna till Afghanistan fortsätter.

Tanken är att varje vecka genomföra aktioner på runt om i landet. Den första äger rum på Mynttorget i Stockholm på lördag.

Talespersonen Fatemeh Khavari menar att Ung i Sverige redan gjort stora avtryck i samhällsdebatten.

– Vi har varit lyckats med att få vanliga människor att förstå. Nu är den största frågan bland politiker och medier vad som ska hända med de flyktingar som håller på att utvisas, säger hon på gruppens facebooksida.

På onsdagsmorgonen fanns ett tiotal personer av de som deltagit i sittstrejken kvar på Norra bantorget, rapporterar Blankspot. Flera av dem har ingenstans att ta vägen.

– Strejken är inte över, vi är kvar här tills utvisningarna stoppas, säger den unge flyktingen Mortaza till Blankspot.

Andra artiklar från Syre Stockholm

Karolinskas direktör säger upp sig

Radar – Nyheter

Hög tid för vintersådden

Radar – Nyheter Snart hög tid att plocka ihop utemöbler, trädgårdsgrejer och resterna av sommarens odling. . . Men misströsta inte – odlingssäsong nummer två väntar runt hörnet. Inom kort är det hög tid att börja peta ner fröer i jorden igen.

Snart tuffare krav på friskoleägare

Radar – Nyheter Utdrag ur brottsregistret. Koll hos Skatteverket och Kronofogden. De som vill äga och driva friskola kommer att bli granskade från och med nästa år. Skolinspektionen förbereder som bäst den nya lämplighetsprövningen.

Älg skjuten på Södermalm

Radar – Nyheter

Fastighetsjätte tar över i Slakthusområdet

Zoom

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

Radar – Nyheter De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser.

Han har hjälpt tre från döden

Radar – Nyheter Utan naloxon hade Markku Virtanen sannolikt inte varit i livet i dag. Nyligen räddade han själv en kamrat med hjälp av nässprejen som Stockholms landsting delar ut till människor som använder droger.