Radar – Nyhet

Skyddsjakt på varg kritiseras

Länsstyrelsen Stockholm beslutade i onsdags om skyddsjakt på en vargtik i Södertörn. Den senaste tiden har vargen rört sig nära människor allt oftare. Vargens förändrade beteende, tillsammans med den oro som många i området känner var avgörande för beslutet. Rovdjursföreningen tycker att jakt är fel väg att gå.

– Naturvårdsverket har nu chansen att visa lite handlingskraft och flytta tiken tillsammans med den hotade invandrarhanen som finns ibland renarna i Arvidsjaur. Det kan inte vara svårt att samordna detta och snabbt hitta en lämplig plats, skriver Rovdjursföreningen på sin Facebooksida.

Andra artiklar från Syre Stockholm

Karolinskas direktör säger upp sig

Radar – Nyheter

Hög tid för vintersådden

Radar – Nyheter Snart hög tid att plocka ihop utemöbler, trädgårdsgrejer och resterna av sommarens odling. . . Men misströsta inte – odlingssäsong nummer två väntar runt hörnet. Inom kort är det hög tid att börja peta ner fröer i jorden igen.

Snart tuffare krav på friskoleägare

Radar – Nyheter Utdrag ur brottsregistret. Koll hos Skatteverket och Kronofogden. De som vill äga och driva friskola kommer att bli granskade från och med nästa år. Skolinspektionen förbereder som bäst den nya lämplighetsprövningen.

Älg skjuten på Södermalm

Radar – Nyheter

Fastighetsjätte tar över i Slakthusområdet

Zoom

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

Radar – Nyheter De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser.

Han har hjälpt tre från döden

Radar – Nyheter Utan naloxon hade Markku Virtanen sannolikt inte varit i livet i dag. Nyligen räddade han själv en kamrat med hjälp av nässprejen som Stockholms landsting delar ut till människor som använder droger.