Radar – Nyhet

Skolmiljön ska lyftas i Rinkeby

Eleverna som går ut sjätte klass i Rinkeby byter ofta till skolor i andra områden. Stockholms stad vill få slut på den trenden. För att nå det målet utlyser SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, en arkitekttävling där vinnaren ska lyfta skolmiljön.

Målet med tävlingen är att få in bidrag som gör att området blir attraktivt och lockar skolbarn att gå klart hela sin grundskoleutbildning nära hemmet.

– Rinkebyskolan är byggd för 700 högstadieelever, men där går det bara 145 elever. Det tappet vill vi förhindra, säger Olle Burell (S), skolborgarråd i Stockholms stad, till SVT Stockholm.

Andra artiklar från Syre Stockholm

Karolinskas direktör säger upp sig

Radar – Nyheter

Hög tid för vintersådden

Radar – Nyheter Snart hög tid att plocka ihop utemöbler, trädgårdsgrejer och resterna av sommarens odling. . . Men misströsta inte – odlingssäsong nummer två väntar runt hörnet. Inom kort är det hög tid att börja peta ner fröer i jorden igen.

Snart tuffare krav på friskoleägare

Radar – Nyheter Utdrag ur brottsregistret. Koll hos Skatteverket och Kronofogden. De som vill äga och driva friskola kommer att bli granskade från och med nästa år. Skolinspektionen förbereder som bäst den nya lämplighetsprövningen.

Älg skjuten på Södermalm

Radar – Nyheter

Fastighetsjätte tar över i Slakthusområdet

Zoom

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

Radar – Nyheter De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser.

Han har hjälpt tre från döden

Radar – Nyheter Utan naloxon hade Markku Virtanen sannolikt inte varit i livet i dag. Nyligen räddade han själv en kamrat med hjälp av nässprejen som Stockholms landsting delar ut till människor som använder droger.