Radar – Nyhet

Sittstrejken till Norra bantorget

Ung i Sveriges sittstrejk flyttar från Medborgarplatsen till Norra bantorget.

Sedan den 6 augusti har gruppen protesterat mot utvisningarna till Afghanistan och krävt att Migrationsverkets generaldirektör ska möta dem.

Under torsdagen löpte tillståndet för protesten ut på Medborgarplatsen, men polisen gav kvällen före beskedet att ungdomarna får vara på Norra bantorget till och med den 17 september.

”Det är en seger! Norra bantorget är en plats där människor samlats genom historien för att lova varandra att hålla ihop och bygga landet”, skriver Ung i Sverige på sin Facebooksida.

I veckans Zoom på sidorna 10–15 kan du läsa Hanna Strids reportage från sittstrejken.

Andra artiklar från Syre Stockholm

Karolinskas direktör säger upp sig

Radar – Nyheter

Hög tid för vintersådden

Radar – Nyheter Snart hög tid att plocka ihop utemöbler, trädgårdsgrejer och resterna av sommarens odling. . . Men misströsta inte – odlingssäsong nummer två väntar runt hörnet. Inom kort är det hög tid att börja peta ner fröer i jorden igen.

Snart tuffare krav på friskoleägare

Radar – Nyheter Utdrag ur brottsregistret. Koll hos Skatteverket och Kronofogden. De som vill äga och driva friskola kommer att bli granskade från och med nästa år. Skolinspektionen förbereder som bäst den nya lämplighetsprövningen.

Älg skjuten på Södermalm

Radar – Nyheter

Fastighetsjätte tar över i Slakthusområdet

Zoom

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

Radar – Nyheter De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser.

Han har hjälpt tre från döden

Radar – Nyheter Utan naloxon hade Markku Virtanen sannolikt inte varit i livet i dag. Nyligen räddade han själv en kamrat med hjälp av nässprejen som Stockholms landsting delar ut till människor som använder droger.