Energi

På gång i Stockholm

Manifestation

Hur vet du det?

Med #Hurvetdudet? vill vi öka kunskapen bland svenska politiker och allmänheten om vad vetenskap är, hur forskning går till, hur olika forskningsrön kan värderas och varför forskningsbaserad kunskap behövs som beslutsunderlag och för en positiv samhällsutveckling. Målet är att vetenskapliga fakta ska lyftas fram mer än tidigare när politiska förslag debatteras under valåret 2018. 

Tid: 14.00–15.30, lördag 14/4

Plats: Norrmalmstorg

 

 

Lördag 14 april

Klädbytardag

Uppdatera din vårgarderob

Gör konkret miljönytta samtidigt som du uppdaterar din vårgarderob på Sveriges största klädbytardag. Här får du även få konkreta tips om hur kläder kan återbrukas, lappas och lagas.
Så här funkar det: Ta med max fem hela och rena klädesplagg som du inte längre vill ha, men tror kan intressera någon annan. I utbyte för varje plagg du lämnar in får du en klädbricka som du sedan kan byta mot ett ”nytt” plagg.            

Tid: 10.30–15.00 lördag 14/4

Plats: Parmmätargatan 3

Måndag 16 april

Releasefest

Vad dom än säger

Vo Pam har släppt #metoo-låten Vad dom än säger tillsammans med 56 andra artister. Medverkar på låten gör bl.a. Sonja Aldén, Blenda, Kajsa Grytt, Bishat, Shirley Clamp, Sarah Riedel med flera. Med denna singel höjer kvinnliga musiker sina röster tillsammans för #metoo i ett musikaliskt upprop. Alla skivbolagsintäkter går till Roks, Riksförbundet för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige.
Föreläsare från organisationer som Våga!, Make equal och Jämställd festival med flera, som håller tal under kvällen och berättar om sitt viktiga arbete kring ämnen som rör #metoo. Och så framförs låten live!

Tid: 18.00–22.00, måndag 16/4

Plats: Debaser, Hornstulls strand 4

#Metoo-låten "Vad dom än säger" med 56 artister
#Metoo-låten "Vad dom än säger" med 56 artister.

Måndag 16 april

Föreläsning

Tillbaka till framtiden

Är klassamhället starkare än någonsin? Förmögenhetskoncentrationen växer allt mer, inte bara globalt utan även i Sverige. Samtidigt har den privata sektorn tagit över allt fler områden från det offentliga. Vilka konsekvenser får förmögenhetskoncentrationen i Sverige i dag för både samhället, politiken och ekonomin? Och hur hänger dessa ihop med en alltmer privatiserad samhällsekonomi?
Arr: Katalys

Tid: 18.00–20.00, måndag 16/4

Plats:  ABF, Sveavägen 41

 

 

Tisdag 17 april

Föreläsning

Politiska ideal

Vilken roll spelar politiska ideal i samhället? Är det värt att formulera ideal om rättvisa, jämlikhet och demokrati när den politiska verkligheten i vilken beslutsfattare verkar främjar kortsiktigt tänkande och strategiskt handlande? 

Tid: 18.00–19.00, tisdag 17/4

Plats: Statsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet

 

 

Tisdag 17 april

Samtal

Husby bortom kravallerna

Välkommen till ett samtal som tar avstamp i Husbybornas egna berättelser! Husby bortom kravallerna. En kväll om bakgrunden till händelserna i Husby år 2013.

Möt forskare från antologin Bortom kravallerna (Stockholmia 2016), som sätter in de boendes berättelser i ett sammanhang.
Arr: Folkets Husby.

Tid: 17.30–19.00, tisdag 17/4

Plats: Husby träff, Edvars Griegsg. 16, Kista

 

 

Tisdag 17 april

Samtal

Stoppa bistånd till kvinnohandel

Miljontals kronor i svenska skattemedel går i dag till internationella organisationer som verkar för att prostitution och köp och sälj av kvinnor ska ses som vilket arbete som helst. Detta står i strid med den svenska lagen och ståndpunkten att prostitution och sexköp är en form av exploatering och våld mot kvinnor. Det är dags för en biståndspolitik och en feministisk utrikespolitik som säkerställer att inget bistånd går till kvinnohandel!

Arr: Sveriges Kvinnolobby.

Tid: 17.30–19.00, tisdag 17/4

Plats: ABF, Sveavägen 41

 

 

Onsdag 18 april

Film och samtal

Bio Global 

Film har den magiska kraften att kunna inspirera, påverka och öka medvetenheten om viktiga frågor. Många spelfilmer utforskar globala utmaningar som rasism, sexism, konflikt, fattigdom och ojämlikhet. De kan hjälpa oss att se världen och identifiera oss med platser och problem vi kanske inte vet så mycket om. La Familia visas och samtalsgäst är Erik Schrammel från Män.

Tid: 17.30–19.30,  onsdag 18/4

Plats: Bio Rio, Hornstulls strand 3

La Familia visas på onsdag
La Familia visas på onsdag.

Onsdag 18 april

Konferens

Ekotransport 2030

Ekotransport 2030 är konferensen för alla som berörs av omställningen till framtidens fossilfria transport- och mobilitetslösningar.
Med trendspaningar, debatter och seminarier analyseras och utvärderas förutsättningarna för en fossiloberoende fordonsflotta. Som deltagare får du en uppdatering för ditt arbete och nya kunskaper om vad som händer inom transportsektorns klimatarbete.

Tid: 08.00–10.00, onsdag 18/4

Plats: Münchenbryggeriet

 

 

Onsdag 18 april

Samtal

Sverige och judarna

Föredrag och samtal inom ramen för utställningen 100 % kamp – Sveriges historia.
Om svensk-judiskt kulturarv och om relationen mellan staten och den judiska minoriteten genom Sveriges historia. Föreläsning med Elin Hinnemo, fil dr i historia och researcher på Judiska museet. Programmet är ett samarbete med Judiska museet.

Tid: 18.00–20.00, onsdag 18/4

Plats: Historiska museet, Narvavägen 13–17

 

 

Tor 19–sön 22 april

Italiensk filmfestival

Ciao Stoccolma!

Den 19 april invigs filmfestivalen Cinema Made in Italy på biograf Saga i Stockholm. Sju av den senaste tidens allra mest framgångsrika och kritikerhyllade filmer visas under fyra dagar. Det här är andra året i rad som Cinema Made in Italy arrangeras i Stockholm.
Festivalen arrangeras av Istituto Luce Cinecittà i samarbete med Italienska kulturinstitutet.

Tid: Tor 19–sön 22/4

Plats: Biograf Saga, Kungsgatan 24

 

 

Fredag 20 april

Djurskyddskonferens

Världsmästare i djurskydd?

Sverige anses ofta vara en av de ledande nationerna inom djurskydd, men är vi verkligen bäst i klassen och kommer den nya djurskyddslagen leda till att vi blir ännu bättre? I vilka djurskyddsfrågor blir vi omsprungna av andra och hur jobbar myndigheter och politiker för att förbättra det svenska djurskyddet?
Arr: Djurskyddet Sverige

Tid: 10.00–16.00, fredag 20 april

Plats: Malmskillnadsgatan 46

Vad innebär den nya djurskyddslagen egentligen?
Vad innebär den nya djurskyddslagen egentligen?
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV