Startsida - Nyheter

Energi · På gång i Stockholm

På gång i Stockholm

Yoga i helgen? Bilden från firandet av den Internationella yogadagen i Stockholm.

8–9 februari

Utförsäljning: Märkestyger i spets och linne

Ateljé Felicitas har gjort en stor utrensning bland hyllorna för att skapa plats för nya tyger. Oavsett om du arbetar professionellt eller om du är en hobbyentusiast – tillfälle att fynda bland massor av tyger. Allt från fransk spets till linne av märken som Gucci och Chanel med flera.
Tid: 10.00–21.00
Plats: Grevgatan 27
Kostnad: Gratis.

8–10 februari

Hälsa: Yogahelg för alla

En helg med yoga i alla former för alla nivåer. Internationella lärare blandas med svenska och lokala där alla kan vara med. Man väljer själv sitt schema när man bokar sina klasser. Under fredagen arrangeras även workshops med internationella och välkända yogalärare. Inspiration, gemenskap och hjärtliga skratt utlovas.
Tid: 11.00–17.30
Plats: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2
Kostnad: Fredag 1 400 kronor, lördag och söndag fri entré.

9–10 februari

Sport: Stockholm Roller derby

En actionpackad helg med alla Stockholms talanger. Medverkar gör Allstars, Bstrd, C-Stars och Youngstrds. Helgen avslutas med prova på, all utrustning som behövs finns på plats så det är bara att hänga på och åka med några av Stockholms bästa derbyspelare.
Tid: lördag 15.00–söndag 14.45
Plats: Farsta sim- & idrottshall, Farstaängsvägen 3
Kostnad: Från 50 kronor.

Stockholm Roller derby tränar i Farsta.  Foto: Leif R Jansson/TT

9 februari

Marknad: Vegansk kärlekshandel

Utställare erbjuder ett stort utbud av veganska och miljövänliga produkter. Gretas kafé, som ligger i samma lokaler serverar veganskt fika, allt i kärlekens tecken. En marknadsdag med fokus på kärlek och omtanke.
Tid: 11.00–16.00
Plats: Haymarket by Scandic,
Hötorget 13-15
Kostnad: Gratis.

Barn: Teaterkalas runt stan

Tretton teatrar för barn och unga öppnar upp sina portar och bjuder in till ett teaterkalas. Ett bra tillfälle för alla teatersugna familjer att upptäcka de fina teaterpärlor vi har runt om i stan. Det blir allt från teater till improvisation, mim och dans, det är bara att välja och vraka bland Pantomimteatern, Teater Pero, Boulevardteatern och ZebraDans med flera.
Tid: 10.00–16.00
Plats: Tretton platser, se Teaterkalasets program för detaljer
Kostnad: 75 kronor.

10 februari

Loppis: Bakluckefynda i Kista

Sälj själv eller fynda på vinterhalvårets stora bakluckeloppis i Kista Galleria. Var klimatsmart och återbruka på vinterns stora prylfest.
Tid: 11.00–15.00
Plats: Kista Galleria, Fårögatan
Kostnad: Gratis, försäljningsplats 250 kronor.

12 februari

Frukostseminarium: Experter diskuterar skatt

Skattefrågor är komplexa och ofta kontroversiella i politiken och debatten. I grunden handlar det om välfärdens finansiering, om hur skatteuttaget ska kunna bli både rättvist och ekonomiskt rationellt. Forskare och utredare diskuterar vilka principer som bör styra nästa skattereform. Även chefsekonomer och skatteexperter från Kommunal, LO, TCO och Saco bidrar med sina perspektiv.
Tid: 08.30–10.00
Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41
Kostnad: Gratis.

Föredrag: Så lät Stockholm 1701

Det är en solig och varm dag i Stockholm den 21 augusti 1701. Du står på Skeppsbrokajen, bakom dig gnisslar skeppens virke och tåg när de gnids mot varandra i vågskvalpet. Hästhovar klapprar, vapen skramlar. Hör om hur historiska ljud kan återskapas och hur det kan ha låtit under segerparaden 1701.
Tid: 18.00–19.00
Plats: Armémuseum, Riddargatan 13
Kostnad: 80 kronor.

Seminarium: Klimatet som en risk

Hur bidrar klimatförändringarna till ökad spänning och risk för konflikt? När jordbruk och fiske försvinner tvingas människor på flykt, år 2050 beräknas 200 miljoner människor ha tvingats lämna sina hem på grund av klimatförändringarna. Klimatrelaterade risker diskuteras av panelen med representanter från Sipri och Plan International Sverige.
Tid: 18.00–19.30
Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41
Kostnad: Gratis.

13 februari

Manifestation: Hur många timmar per dag jobbar kvinnor gratis i år?

Vilket klockslag slutar kvinnor få betalt för sitt arbete? Förra året arbetade kvinnor gratis efter klockan 16.02, varje dag. Nu är det dags att ta reda på vad klockslaget blivit i år. Bilda den nya siffran, lyssna på tal av rörelsens representanter och ta ställning för jämställda löner. Dessutom allsång med Josefin Johansson.
Tid: 12.00–12.45
Plats: Sergels torg
Kostnad: Gratis.

Film: FN-bio om barnarbete

FN:s informationscenter UNRIC, FN:s utvecklingsprogram UNDP och Svenska FN-förbundet i samarbete med Nederländernas ambassad i Stockholm visar den prisbelönta dokumentären The Chocolate case. Historien tar sin början då en journalist upptäcker en notis om barn som sålts på en slavmarknad. Filmen belyser barn- och slavarbetet på kakao-odlingarna i Västafrika med både humor och allvar.
Tid: 18.00–20.30
Plats: Zita, Birger Jarlsgatan 37
Kostnad: Gratis.

Hur skördas kakaon som vi gärna äter?  Foto: Janerik Henriksson/TT

Seminarium: Ofrivillig ensamhet en hälsofara

Forskning visar att ofrivillig ensamhet är lika farligt för hälsan som rökning och övervikt. Storbritannien har arbetat effektivt mot ensamhet i flera år och den brittiska regeringen publicerade i oktober Storbritanniens strategi mot ensamhet. Vad kan Sverige lära av Storbritannien? Hur skulle vi kunna arbeta för att bekämpa ensamhet i Sverige?
Tid: 12.00–14.00
Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41
Kostnad: gratis.

Kultur: Samtal om Tanzania

Kayo Mpoyi, medieproducent och gästskrivlärare på Kvinnofolkhögskolan, samtalar med journalisten Amie Bramme Sey. Kayo Mpoyis debutroman, Mai betyder vatten, är berättelsen om hur en flicka blir till, en uppväxtskildring i Tanzania som blandar afrikanska myter om anmödrarnas förbannelser med historier om den stränga kristna guden.
Tid: 18.00–19.00
Plats: Stadsbiblioteket Stockholm, Sveavägen 73
Kostnad: Gratis.

14 februari

Film: Dirty dancing för alla hjärtan

”Nobody puts baby in a corner” – den klassiska repliken kan nu upplevas på bio igen vid en Alla hjärtans dag-visning av Dirty dancing. Fint tillfälle att få återuppleva 80-talspärlan på bioduken.
Tid: 20.45–22.30
Plats: Bio & Bistro Capitol, Sankt Eriksgatan 82
Kostnad: 160–210 kronor.

Vett och etikett: Humoristiskt om vad vi får och inte får göra

Varför omger vi oss med normer? Får jag skåla hur som helst? Vad hade Magdalena Ribbing tyckt? De här och många fler frågor blir förhoppningsvis besvarade under här kvällen. Komikerna Martin Soneby, Johanna Wagrell, Dominik Henzel, Marcus Johansson och Elinor Svensson undersöker ämnet.
Tid: 20.00–22.00
Plats: Bonden bar, Bondegatan 1
Kostnad: 60 kronor.

15 februari

Teater: Upprorets poet på Fryshuset

En kärleksfull berättelse om den iranska poeten och filmskaparen Forough Farrokhzads liv, och om hennes poesi. Hon levde modigt och dog ung. Med sina sensuella, natursköna och frihetssökande dikter är hon en ikon för miljontals människor och en symbol för kvinnors frihet.
Tid: 18.00–20.00
Plats: Fryshuset Husby, Lofotengatan 32-34
Kostnad: 200 kronor, pensionär/scenpass 150 kronor, student 100 kronor.

Ur Upprorets poet. Foto: Ola Kjelbye

Musik: Manifestgalan

Musikpris som uppmärksammar och premierar artister som är kontrakterade på oberoende skivbolag. Årets stora händelse i indiemusik-Sverige där den bästa oberoende musiken från det gångna året hyllas.
Tid: 19.00–24.00
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74
Kostnad: 350 kronor.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV