POLITIK

Ulla Andersson går ut med intern kritik och anser att det var fel av Vänsterpartiet att kräva plats i regeringen.
– Vi hade ju nyss fällt en statsminister från S. Klart då att väljare som vill ha en statsminister från S hellre då röstar på S, anser Ulla Andersson.

Romina Pourmokhtari kritiseras av Magdalena Andersson för att säga sig driva en effektiv miljöpolitik, men i praktiken öka utsläppen.

Amanda Björksell är svenska ungdomars röst under det möte som ska hamra fram ett ”Parisavtal för naturen”, ett möte som beskrivits som det mest kritiska i mänsklighetens historia, COP15.
– Det handlar om rättvisa mellan generationer, säger hon.

Regeringens biståndspolitik kan få förödande effekter för barn runt om i världen varnar företrädare för barnrätts- och lärarorganisationer.

Vill du klä dig i Annie Lööfs valrörelsekostym eller Nooshi Dadgostars regeringsfällarblus. Årets auktioner till Musikhjälpen ger dig möjligheten.

Varje vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev med ett urval av våra senaste politiknyheter. Hör gärna av dig med tips, frågor och synpunkter till erik.pettersson@tidningensyre.se. Ni kan också gilla oss på Facebook för att få dagliga uppdateringar. Vill du inte ha det här nyhetsbrevet, klicka på ”avregistrera” längst ned i brevet.

Vill även tipsa om dessa artiklar från Syres systertidningar.

Fempers: Skattesystemet gynnar män visar ny granskning

LFT: “Det måste bli lättare att resa kollektivt”

Global: EU:s kvinnor ett steg närmare likalön

 

 

Erik Pettersson

Politikreporter

 

”De som brann för klimatet trodde inte på oss”

Zoom | Ulla Andersson går ut med intern kritik och anser att det var fel av Vänsterpartiet att kräva plats i regeringen.
 

Mindre bistånd kan slå hårt mot världens barn

Radar– Politik | Regeringens biståndspolitik kan få förödande effekter för barn runt om i världen varnar företrädare för barnrätts- och lärarorganisationer.
 

Uppmaningen från COP15: ”Det handlar om rättvisa mellan generationer”

Zoom | Amanda Björksell är svenska ungdomars röst under det möte som ska hamra fram ett ”Parisavtal för naturen”, ett möte som…
 

”Hon driver en politik som ökar utsläppen”

Radar– Politik | Romina Pourmokhtari kritiseras av Magdalena Andersson för att säga sig driva en effektiv miljöpolitik, men i praktiken öka utsläppen.
 

Politiker säljer sig själva till Musikhjälpen

Radar– Politik | Vill du klä dig i Annie Lööfs valrörelsekostym eller Nooshi Dadgostars regeringsfällarblus. Årets auktioner till Musikhjälpen ger dig möjligheten.
 

Radar– Inrikes

Namninsamling kräver SD-politikers avgång efter stoppat Luciatåg

Protesterna haglar efter att Mattias Eriksson Falk (SD) i Gävleborgs regionfullmäktige stoppade ett Luciatåg på grund av en icke-binär Lucia.
 

Radar– Politik

Grön ungdoms språkrör avgår

I februari lämnar Aida Badeli efter fyra år posten som språkrör för Miljöpartiets ungdomsförbund.
 

Radar– Politik

”EU-ordförandeskap ska trygga Europas säkerhet”

Ett grönare, säkrare och friare Europa är Sveriges prioriteringar som ordförande. Och inga toppmöten på midsommarafton.
 

Krönikor

Gröna rörelser har svar om någon vill lyssna

Valnatten 2019. Improviserat dansgolv i ett av EU-parlamentets stela konferensrum. Under ett skrivbord sitter en pressekreterare och försöker överösta musiken.
 

Radar– Politik

MP: Miljardärer ska inte få elstöd

Miljöpartiet vill rikta ett särskilt elprisstöd till de hushåll som riskerar att kopplas bort från elnätet i vinter. Och de…