Kurs i permakultur hålls på distans

Angelica af Ekenstam håller en kurs i praktisk permakultur helt på distans med start den 9 februari.

Hur skulle du beskriva permakultur för den som inte känner till det?

– Man skapar mer permanenta matkultursystem som integrerar träd, buskar, årsgrödor och lägre grödor på ett sätt som drar optimal nytta av jordens resurser som vatten och solenergi. Man försöker att skapa ett så enkelt system som möjligt på ett sätt som efterliknar skogen, som ju når självgenerering år efter år utan att vi behöver göra något. Det är målet i permakultur också, eller i alla fall att skapa mindre arbete.

Varför en kurs om praktisk permakultur helt på distans?

– Jättemånga människor bor på landsbygden med tillgång till stora ytor att odla på, och jättemånga människor har läst om permakultur eller har gått en teorikurs. Jag vill göra en praktisk kurs så att det blir något mer än att bara läsa om det. Jag vill också ge folk hjälp att veta när de ska göra vad och att de har någon där när de behöver hjälp.

Vad hoppas du att deltagarna får ut av kursen?

– Jag hoppas att de kommer igång med sin odling snabbare än de hade gjort utan mig. Jag hoppas att de inte ska tappa modet, utan få feedback och inspiration från mig och andra kursdeltagare som är i samma fas som dem. Jag hoppas också att de kan knyta kontakter med varandra.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV