”Det är trendigt att odla själv”

På Växjöodlaren Hanna Hallquists odlingslott är det inte bara hårt arbete som gäller. Här går det också att sitta ner i olika växtrum och njuta av allt det vackra.

Just nu är det inte mycket som händer på de 120 kvadratmeter stora odlingarna som ligger på Östrabobackens koloniområde. Frostnätterna har slagit till i Småland och Hanna Hallquist har börjat veckopendla till en arboristutbildning i Skåne. Men under tidigare odlingssäsonger är det många timmar som lagts ner på de fyra ihopslagna lotterna.

– Från tidig vår till sen sommar är jag här nästan varje dag.

Hanna Hallquist har hållit på med odling i många år. Hon är trädgårdsutbildad på Capellagården på Öland och har jobbat av och till inom området. Nu senast som ansvarig för Gamla Norrs ekologiska stadsodling i Växjö.

– Jag upplever att det nu är lite trendigt att odla själv. Men jag hoppas att det gör att fler blir medvetna om de miljö- och hälsomässiga fördelarna.

Förutom att odla sin egen mat som är ekologisk och närproducerad ligger en stor del av hennes intresse i att skapa vackra miljöer.

– Det är något väldigt tillfredsställande att vara med under hela processen och se det växa fram.

Att göra sittplatser inne bland odlingarna gillar hon extra mycket. Genom att ordna perennrabatter i olika sektioner har hon format olika rum.

– Jag tycker det är viktigt det finns någonstans att vila och studera det som jag varit med att skapa.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV