Energi – Syre tipsar

Valdemar tipsar: Klabbes Bank

Musiken kan möjligen kallas jazz, men Klabbes bank liknar inga andra svenska jazzband. Den senaste skivan, Z,  består av elektroniska ljudlandskap som möter blåsinstrument där de senare ibland svävar över landskapet och ibland bildar en ljuv matta tillsammans med elektroniken.

Sedan debutskivan 2007 har Klabbes bank ständigt utvecklats och ingen skiva är riktigt lik den andra. För den som gillar lekfullhet och improvisation är det här något av ett måste.

Var: Nefertiti jazzklubb

När: kl. 19.00 fredagen den 15 december

Pris: 180 kr

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar