Energi – Syre tipsar

Utflyktsmål: Stadsmuseet

Det finns stora och små utflyktsmål i Göteborg. Det finns skärgårdsklippor och det finns kullerstensgator. En av de mest förnäma platserna i centala Göteborg, som till och med den bäste av göteborgare kan glömma bort, är det ståtliga Stadsmuseet på Norra Hamngatan.

Det kan tyckas självklart att alla förr eller senare sätter sin fot på Stadsmuseet, men se till att det blir förr och inte senare. Just nu pågår bland annat utställningarna Göteborgs födelse, Göteborgs musikliv 1955–2018 och Freddie Wadlings kabinett. I morgon, lördag, är det premiär för utställningen En värld i miniatyr där konstnären Signhild Häller (1896–1978) dokumenterat olika Göteborgsmiljöer i skala 1:10 i form av dockskåp.

Göteborgs stadsmuseum

Norra Hamngatan 12

Hållplats: Brunnsparken

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar