Radar – Nyhet

Spelinkubator till Lindholmen

The Game incubator etablerar sig på Lindholmen genom ett samarbete mellan mellan Gothia Innovation och Lindholmen Science park.

– Etableringen kommer att bidra till att utveckla Göteborg som spelutvecklingsstad och Västra Götaland som spelregion, säger Per-Arne Lundberg, ansvarig för The Game incubator.

Inkubatorverksamheten kommer att ge nya företag inom spelbranschen tillgång till coachning och lokaler till förmånliga villkor i ett redan etablerat teknikkluster.

Företag sprungna ur The Game ligger bland annat bakom världssuccén Goat simulator och Magicka 2. Enligt Dataspelsbranschen omsatte svensk spelexport nästan nio miljarder kronor under 2014.

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar