Energi

Ramen och dumplings med smaker som slår volter

Julmaten har sjunkit undan för denna gång och det är dags att ta tag i sina nyårslöften. Om du, precis som många andra matnördar, bestämt dig för att laga mer spännande och tidskrävande rätter under 2018, har du hittat rätt.

Mattias ramen med tofu och sötpotatis

Ingredienser:

• Cirka 4 portioner:

• Ingredienser:

• 1 aubergine

• 1 gul lök

• 2 vitlökar

• 1 bit ingefära

• olja

• 1 bit kombu

• 100–150 g torkad shiitake

• kinakål

• 1 purjolök

• 10 vårlökar

• 300 g färsk valfri svamp

• 250 g fast tofu

• 1 sötpotatis

• togarashi

• salt

• sojasås

• sesamfrön

• misopasta

• tahini

• ramennudlar

• rostad lök

Gör så här:

Dumplings med färs och svamp

Ingredienser:

• 1 hackad rödlök

• 250 g finhackad tofu

• 250 g blandad finhackad favoritsvamp

• 250 g sojafärs

• olja

• sojasås

• outspädd lingondryck

• färdiga dumplingsark

• kimchi

• sojasås

• chilifrukt

• sesamfrön

Gör så här: