Energi – Syre tipsar

Populism – för folket eller eliten?

Göteborgs stadsteater anordnar under våren en föreläsningsserie på temat svenskhet. Först ut är en föreläsning som har rubriken ”Populism – för folket eller eliten?”. Medverkar gör Sanna Rayman, debattredaktör på Dagens samhälle, Andreas Johansson Heinö, förlagschef på Timbro, Åsa Lindeborg, kulturchef på Aftonbladet samt Göran Greider, chefredaktör för Dalademokraten.

De två sistnämnda är också aktuella med en bok på samma tema nämligen Populistiska manifestet – en bok om populism som utkommer i april. Kommande samtal i serien är Absolut svensk humor (19 mars), Sverigebarometern (15 april) och The Swedish smörgåsbord (7 maj).

Plats: Göteborgs stadsteater

Tid: 10 februari, kl. 15–17

Pris: Fri entré, men du behöver biljett.

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar