Radar – Nyheter

Moderaterna vill ha hårdare tag mot nyanlända

Hampus Magnusson, kommunalråd för Moderaterna i Göteborg, vill se hårdare krav på nyanlända. I en motion till kommunfullmäktige skriver han att Göteborg bör införa integrationsplikt. Magnusson anser att sfi och en kurs i samhällsorientering med påföljande test ska vara obligatoriskt, och att påföljderna för den som uteblir ska skärpas. Den som inte deltar i utbildningen bör få sin bostad indragen av kommunen, menar han.

När Göteborgsposten frågar Hampus Magnusson om hur hans idéer går ihop med Göteborgs ambition att inte vräka barnfamiljer svarar han:

– Vi är inte ute efter att vräka någon och det vore väl väldigt oansvarigt att försätta sin familj i den situationen. Det tror jag de allra flesta förstår.

Magnussons motion kommer kort efter att hans parti skapat debatt med sin film om Göteborg, som där målas upp som en stad i förfall. Moderaterna i Göteborg anklagades då från många håll för att använda Sverigedemokratisk retorik och flirta med deras väljare.

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar