Radar – Nyhet

Marsch för djurrätt genom Göteborg

I lördags hölls en demonstration i centrala Göteborg för att uppmärksamma djurförtryck. Runt 300 personer marscherade under parollen “För djurens frihet”.

I lördags anordnade organisationen Djurrättsalliansen demonstrationer i Göteborg, Stockholm och Malmö för att protestera mot att djur utnyttjas och dödas för att människor ska få mat, kläder, underhållning eller använda dem i djurförsök.

I Göteborg slöt omkring 300 personer upp i den marsch som gick från Götaplatsen till Järntorget.

– Vi människor utsätter djur för ett enormt lidande under tiden de lever och dödar dem sedan på löpande band. Majoriteten av mänskligheten väljer att blunda för det som djurens utsätts för och det faktum att det är våra egna vardagliga val som är orsaken till djuren situation. Men allt fler människor börjar ifrågasätta vårt sätt att behandla andra kännande varelser. Det märks genom att allt fler blir veganer och börjar engagera sig för djuren, säger Simon Stenberg, talesperson för Djurrättsalliansen, i ett pressmeddelande.

Det var första gången som det anordnades gemensamma djurrättsmarscher i Sverige och i de tre städerna samlades omkring 1 300 personer, enligt Djurrättsalliansen. Liknande initiativ har tidigare hållits i andra städer såsom New York och Tel Aviv.

Djurrättsalliansen har idag omkring 100 aktiva medlemmar och cirka 1 000 stödmedlemmar i Göteborg.

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar