Radar · Nyhet

Länet får 13 miljoner från Klimatklivet

Naturvårdsverket har beviljat 13 miljoner kronor till klimatsatsningar i Västra Götaland. Pengarna kommer från Klimatklivet och går främst till projekt inom biogas.

Genom Klimatklivet, som infördes av regeringen år 2015, kan aktörer söka pengar för att genomför investeringar som minskar utsläppen av växthusgaser. Investeringarna ska ske på lokal nivå, till exempel i ett län, en stad eller på ett företag. Vilka projekt som beviljas ekonomiskt stöd beslutas av Naturvårdsverket efter samråd med Länsstyrelserna.

Sedan starten har över en miljard kronor delats ut via Klimatklivet, varav 151 miljoner gått till olika projekt i Västra Götaland. I den senaste ansökningsomgången får länet sammanlagt 13 miljoner kronor. Mest pengar får Vårgårda-Herrljunga biogas AB, för att öka kapaciteten på en rötningsanläggning. Även Trollhättan energi AB får pengar för att uppföra en tankstation för biogas. I övrigt fördelas medlen till olika projekt inom energikonvertering och byggandet av laddinfrastruktur för elfordon.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV