Energi – Syre tipsar

Konst som motstånd: America Vera-Zavala

America Vera-Zavala är dramatiker, aktivist, kulturskribent och författare. Hon blev känd för allmänheten när hon var med och startade Attac-rörelsen i början av 2000-talet. Sedan dess har hon skrivit ett flertal böcker och dramatiska verk med politiskt innehåll. Flera av dem kretsar kring teman som demokrati och global rättvisa. Samtalsledare är Rebecka Bohlin, också författare samt nyhetsredaktör på tidningen ETC.

Plats: Stora Teatern

Tid: 13 februari, kl. 19

Pris: 60 kr.

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar