Energi

Hög tid att planera sitt semmelintag

13 februari är det fettisdagen och så klart äts det semlor lång innan dess. Antalet kaféer i Göteborg som serverar veganska semlor ökar för varje år, men innan Syre Göteborg presenterar en mer ingående guide till det veganska semmelutbudet kan vi tipsa om hur man enklast bakar sin egen vegansemla.

Bullens komjölk och smör ersättes enkelt med växtmjölk och mjölkfritt margarin. Tricket är att hitta en bra grädde.

De allra flesta kaféer använder Alpros Airy and creamy. Vispa den riktigt länge medan den är kylskåpskall och droppa i lite citron på slutet. Då blir den riktigt fast och stabil.

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar