Energi

Hög tid att planera sitt semmelintag

13 februari är det fettisdagen och så klart äts det semlor lång innan dess. Antalet kaféer i Göteborg som serverar veganska semlor ökar för varje år, men innan Syre Göteborg presenterar en mer ingående guide till det veganska semmelutbudet kan vi tipsa om hur man enklast bakar sin egen vegansemla.

Bullens komjölk och smör ersättes enkelt med växtmjölk och mjölkfritt margarin. Tricket är att hitta en bra grädde.

De allra flesta kaféer använder Alpros Airy and creamy. Vispa den riktigt länge medan den är kylskåpskall och droppa i lite citron på slutet. Då blir den riktigt fast och stabil.

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika Jag har alltid gillat gamla prylar. Inte vilka gamla prylar som helst – utan gamla lyxprylar. Gammal lyx är alltid…

Lotta Sjöberg

Energi Det kan alltid bli värre

Hallå där! …

Energi … Stefan Åkesson, regissör i konst- och teatergruppen Blaue Frau, som är med och sätter upp föreställningen ”35 Jag och…

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som…

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för…

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova…

SD ökar i hela Göteborg

Radar Sverigedemokraterna går framåt i alla kommuner i Göteborgsområdet efter helgens val. I Göteborg var ökningen relativt liten, med 1,3 procent,…